Nog op zoek naar een reisbestemming? Dit zijn de veiligste landen van 2019

Amsterdam is de veiligste stad van Europa, en prijkt ook in de top vijf van de veiligste steden ter wereld. Dat schrijven onderzoekers van de Economist’s Intelligence Unit (EUI) na analyse van vele aspecten van veiligheid: verkeer, gezondheidszorg, misdaad en digitale veiligheid. Ook onderzochten ze of steden in staat zijn om zich na een ramp te herstellen. Ter info: onze hoofdstad staat slechts op plaats 24 maar scoort daarmee wel nog beter dan het gemiddelde.

jvh, lla

Amsterdam staat op plek vier van de lijst met daarop zestig steden en is daarmee een van twee Europese steden die de top tien halen. Kopenhagen eindigt namelijk op een gedeelde 8ste plek.

De lijst wordt aangevoerd door Tokio, gevolgd door Singapore. Japan is met Osaka op de derde plek goed vertegenwoordigd in de top drie. Ook de Australische steden Sydney (5) en Melbourne (10) staan hoog genoteerd. De top tien bestaat voor de rest uit Toronto (6), Washington (7) en Seoel (8).

Brussel moet het stellen met de 24ste plaats, net na Parijs (23). Onze hoofdstad moet ook Londen (14) en enkele Amerikaanse steden zoals Chicago (11), New York (15) en Los Angeles (17) laten voorgaan.

Helemaal onderaan bengelen het Myanmarese Yangoon (58), de Venezolaanse hoofdstad Caracas (59) en de Nigeriaanse hoofdstad Lagos (60).

NIET TE MISSEN