Chanel kiest transgender model als nieuw gezicht van beautylijn

Foto: Chanel

Beauty

Chanel kiest transgender model als nieuw gezicht van beautylijn

Print

Chanel heeft voor Teddy Quinlivan gekozen als het gezicht van de nieuwe beautylijn. Daarmee schrijft het Franse modehuis geschiedenis, want het pakte nog nooit eerder uit met een transgender model als uithangbord voor een campagne.

Het is Teddy Quinlivan die het heuglijke nieuws zelf aankondigt op haar Instagrampagina. “Ik heb ontdekt dat ik niet meer huil als ik verdrietig ben, maar is het niet interessant als ik huil van geluk? Dit is een van mijn gelukzalige momenten waarop ik tranen liet”, schrijft ze bij een filmpje waarin ze te zien is in een Chanel-filmpje. “Mijn hele leven is een strijd geweest. Van gepest worden op school en doodsbedreigingen van kinderen tot mijn vader die me sloeg en tegenkanting van de modewereld. Dit is een overwinning die al het onheil en alle pijn de moeite waard maakten.”

 

 

Quinlivan voegt aan haar bericht toe dat ze twee shows liep voor Chanel toen ze nog niet aan haar transitie was begonnen. Ze dacht naar eigen zeggen niet dat ze ooit nog voor het huis zou werken. “En hier ben ik dan in de Chandel Beauty campagne. Ik ben de eerste transgender met wie het merk openlijk samenwerkt en ik ben erg vereerd en trots om mijn gemeenschap te vertegenwoordigen. Bedankt aan iedereen die hielp om deze droom werkelijkheid te doen worden.”

Het model deed in het verleden wel al ervaring op bij andere merken in de beautyindustrie. Zo stond ze al model voor Milk Makeup, Redken en Maison Margiela Fragrances. Ook coverwerk is haar niet vreemd. Ze schitterde in het verleden al op de voorpagina van onder meer Porter Magazine en L’Officiel.

NIET TE MISSEN