Sportvliegtuigje stort neer in Wevelgem, piloot overleden

Foto: djr

Sportvliegtuigje stort neer in Wevelgem, piloot overleden

Print

In het West-Vlaamse Wevelgem is een sportvliegtuigje neergestort. De piloot (34) kwam daarbij om het leven. Dat bevestigt de lokale politie aan onze redactie. Het parket heeft een ingenieur-deskundige en een wetsdokter ter plaatse gestuurd. “Onze bezorgdheid gaat uit naar het slachtoffer en de familieleden”, aldus de luchthavendirecteur.

Rond 16.20 uur stortte een sportvliegtuigje neer naast de start- en landingsbaan op de luchthaven van Wevelgem, op zo’n twee kilometer van Kortrijk. Daarbij is de piloot om het leven gekomen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de piloot bij het opstijgen een verkeerd manoeuvre maakte waardoor het vliegtuig crashte. De piloot kwam knel te zitten en overleed bij aankomst. Het gaat om een vliegtuig dat met reclamebanners rondvliegt.

Door de crash lekte er brandstof uit het toestel. “Maar er is geen brandgevaar”, klinkt het bij de brandweer. “Het vliegtuig is niet in brand gevlogen. Onze diensten zijn nu bezig om de gelekte vloeistof op te ruimen.”

Het parket zal de crash verder onderzoeken. “Er is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeval”, zegt directeur Stefaan Van Eeckhoutte. “Zodra er meer duidelijkheid is, zal hierover verder gecommuniceerd worden. Onze bezorgdheid gaat nu uit naar het slachtoffer en de familie.”

Nu in het nieuws