© REUTERS

Toptransfer Neymar lijkt ineens dichtbij te komen: “Barcelona is in Parijs voor transfer” maar ook Real ligt nog op de loer

Een delegatie van Barcelona is dinsdag afgereisd naar Parijs om met PSG te praten over een transfer van Neymar (27). Dat schrijven verschillende toonaangevende Spaanse en Franse media. De Catalanen zouden 170 miljoen euro bieden voor de Braziliaan. De vraag is maar of PSG daarop zal willen ingaan nadat ze twee jaar geleden nog 222 miljoen op tafel legden voor ‘Ney’. Opvallend:ook een delegatie van Real Madrid zou afgezakt zijn naar Parijs voor wanneer de deal met Barça zou afspringen...

De tijd begint te dringen voor PSG, waar het al langer duidelijk is dat ze van hun Braziliaanse vedette afwillen. De transfermarkt sluit echter al over minder dan een week.

Inmiddels zou Neymar ook hebben laten weten aan PSG dat hij enkel naar Barcelona wil. Als de deal doorgaat, zou PSG meer dan 50 miljoen euro verlies maken. In 2017 legden de hoofdstedelingen immers 222 miljoen euro op tafel om Neymar naar Parijs te lokken. Daarmee is de Braziliaanse aanvaller tot op de dag van vandaag nog steeds de duurste voetballer aller tijden.

PSG zou een bod van 170 miljoen euro hebben aanvaard, met direct een voorschot van 30 tot 40 miljoen. De onderhandelingen zouden enkel nog lopen over hoe de rest van de schijven moeten worden betaald. De parijzenaars willen een volledige afbetaling in de zomer van 2020, terwijl Barcelona die wil spreiden over 2020 en 2021. Een volledig akkoord lijkt echter niet meer veraf.

“Ook Real in Parijs”

Toch liggen er nog kapers op de loer: volgens de Spaanse krant AS zakte immers ook een delegatie van Real Madrid af naar Parijs. Als de deal met Barcelona alsnog afspringt, staan de aartsrivalen uit de hoofdstad klaar om de Braziliaan alsnog weg te kapen...

Na transfersoap ook in populaire Netflix-reeks “La Casa de Papel”

Terwijl hij momenteel het hoofdpersonage is in een dolle transfersoap, kondigde Neymar zelf nog groot nieuws aan. Liefhebbers van de populaire Netflix-reeks “La Casa de Papel” mogen alvast warmlopen voor een gastoptreden van de voetballer. Dat maakte de Braziliaanse aanvaller dinsdag bekend via Twitter.

“Ik heb mijn droom gerealiseerd door in mijn favoriete serie mee te spelen”, tweette Neymar, die op sociale media met de hashtag “#nuevofichaje” (nieuwe aanwinst) zinspeelde op aanhoudende transferperikelen. De boodschap gaat gepaard met een video waarop de Braziliaan het typische Dali-masker afzet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Netflix zette dinsdag nieuwe versies online van afleveringen 6 en 8 van seizoen drie. Daarin vertolkt Neymar de rol van een Braziliaanse monnik, genaamd Joao. Seizoen drie van La Casa de Papel verscheen al op 19 juli op Netflix, maar zonder Neymar. Door een verkrachtingszaak beslisten de programmamakers om de scenes met de Braziliaanse voetbalvedette te schrappen. Die rechtszaak werd eerder deze maand zonder gevolg geklasseerd, waarop de makers beslisten om de afleveringen met Neymar alsnog online te plaatsen.

Meer sportnieuws