Doelman Jarno De Smet (20) tekent na succesvolle testperiode bij Beerschot

Foto: Beerschot

Doelman Jarno De Smet (20) tekent na succesvolle testperiode bij Beerschot

Print

Beerschot heeft er een nieuwe doelman bij: Jarno De Smet (20). De jonge testspeler kon overtuigen tijdens zijn proefperiode, die begon met de zomerstage in Nederland, en mocht dinsdag zijn handtekening neerpennen voor één seizoen op het Kiel.

De Smet komt over van KV Kortrijk, waar hij nog één jaar onder contract lag. Voordien speelde de jeugdinternational bij Lommel en Club Brugge. Zijn debuut op het profniveau werd hem echter nog niet gegund. Bij Beerschot zal De Smet een extra optie worden achter vaste doelman en aanvoerder Mike Vanhamel.

Vier opties in doel

“Jarno gaf een goede indruk tijdens z’n testperiode en is leergierig. Vier doelmannen is geen overbodige luxe. Naast Mike hebben we nu drie jonge en talentvolle keepers. Ze kunnen elkaar alleen maar beter maken”, verklaart keeperstrainer Patrick Nys. De anderen zijn Jordi Nolle en Antoine Lejoly.

Jarno De Smet zelf staat alvast te popelen. “Ik hield een heel goed gevoel over van m’n testperiode bij Beerschot. Er werd op een hoog niveau getraind en de staff gaf me vertrouwen. En met alle respect voor Kortrijk, maar het is een eer om te kunnen tekenen bij een club met de naam en faam van Beerschot. Het is nu aan mij om me te bewijzen en ervaring op te doen aan de zijde van een ervaren doelman als Mike Vanhamel”, besluit de nieuwste aanwinst op de clubsite.

Meer voetbalnieuws