Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© Jan Auman

Drive-inbioscoop laat John Travolta en Olivia Newton-John swingen over Marktplein

De zomer afsluiten doen ze in Wijnegem traditioneel met een openluchtcinema. Net als vorig jaar is de locatie opnieuw het Marktplein. Het publiek besliste dat daar vrijdagavond 30 augustus de musicalfilm Grease zal vertoond worden.

Naar aanleiding van de vernieuwing van het Marktplein werd vorig jaar geopperd om de drive-in te verplaatsen naar een meer centrale locatie. “Een succesvolle zet, want we mochten niet minder dan 75 wagens verwelkomen”, aldus Frits Loos van oldtimervereniging tStraat. De vereniging zorgt samen met de raad voor lokale economie dat het evenement vlot loopt. “De drive-in was dan ook enkele dagen voor de start volledig uitverkocht.”

Met The Greatest Showman werd het talrijke publiek getrakteerd op een bijzonder recente film. Een keuze van de Wijnegemnaar zelf, want de bezoekers bepalen ieder jaar de film. De keuze voor de editie 2019 viel met twaalf stemmen verschil op Grease, de klassieker uit 1978 met de dansende en zingende John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen.

“Hopelijk zal er net als vorig jaar ook nu weer een veertigtal mensen zonder auto komen meegenieten van de vertoning. Je kan je eigen stoeltje meenemen of plaatsnemen op de nieuwe zitbanken naast ijssalon Pinguïn, dat ook dit jaar weer ijsjes zal verkopen. Als centrale locatie op het plein verzorgen de mensen van Pinguïn ook de voorverkoop van de fysieke kaarten.”

Drive-in cinema op vrijdag 30 augustus Marktplein Wijnegem vanaf 20u.

www.driveinwijnegem.be

Exclusieve artikels voor abonnees