© Shutterstock

Belgische boekentassen en pastel boven: dit willen kinderen voor het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent dat er stilaan mag nagedacht worden over spullen voor in de boekentas, die al dan niet aan vervanging toe zijn. Of zelfs een nieuwe boekentas. Vier duidelijke trends voor het komende jaar op een rij.

vwh

Belgisch boven

Belgische merken zijn aan een opmars bezig. “Consumenten kopen steeds bewuster”, zegt Demi Van Kerkhoven, aankoopster schoolmateriaal bij DreamLand, in een persbericht. Kipling staat sinds twee jaar weer volop in de schijnwerpers, maar ook de boekentassen van Jeune Premier doen het goed. Dat laatste merk pakt in de nieuwste lijn uit met een sluiting aan de boekentas die je kind dankzij een magnetisch systeem kan ‘swipen’ om te openen en weer te sluiten.

Ook in de boekentas kan het duurzaam en lokaal. Met Kambukka, een merk herbruikbare drinkflessen van Belgische bodem, bijvoorbeeld. De collectie heeft met meer dan zeventig designs voor iedereen wat wils in petto. Nog meer inspiratie nodig? Zoek in de winkelrekken naar Stones and Bones en Jack Piers, beiden uit eigen land.

drinkfles - Kambukka - 17,95 euro / boekentas - Jeune Premier - 84,99 euro / sporttas - Kipling - 85 euro / pennenzak - Stones and Bones - 17,95 euro / zwemzak - Jack Piers - 26,95 euro

Pastel in overvloed

Tekst markeren met fluostiften? Dat kan, maar pastelkleurige highlights in de notities zijn populairder. De ingetogen varianten van kleuren komen ook terug in schriftjes, mappen en andere hebbedingen voor in de boekentas en op de schoolbanken. Het verschil met de voorbije schooljaren? De hype is nu helemaal losgebarsten: combineer verschillende pasteltinten voor een neutrale maar tegelijk vrolijke schoolcollectie die je door de jaren heen naar believen kunt aanvullen.

pastelkleurige markeerstiften - Stabilo - 5,94 euro / rugzak - Samsonite - 54,95 euro / ringmap - O’Neill - 7,64 euro / pennenzak - Dakine - 16,99 euro / agenda - Hema - 4,50 euro

Games

Licenties zijn al enkele jaren op hun retour, denk aan het ooit zo populaire Frozen dat nu slechts een klein deeltje van de rekken inpalmt. Ook K3 scheert geen hoge toppen meer. Kinderen zijn vandaag veel meer in de ban van populaire computerspelletjes. Onder meer ‘Fortnite’ en ‘Call of Duty’ regeren straks in de boekentas en in het klaslokaal.

map - Fortnite - 3,59 euro / etiketten - Supra Bazar - 2,69 euro / T-shirt - Dreamland - 14,95 euro / rugzak - Funidelia - 34,99 euro / muts - Call of Duty - 16,95 euro

Met respect voor het klimaat

Een vierde trend: spullen om het klimaat een handje te helpen. De hype is niet nieuw, maar blijft volgens de experts bij speelgoedketens Fun en Dreamland wel groeien. Zo wordt vaker gekozen voor ‘slimme’ lunchdozen en -boxen met verschillende compartimenten voor extra groenten, fruit en pastasalade. Mensen gaan steeds minder aluminiumfolie gaan gebruiken en zoeken naar originele fruit-, koeken, - en brooddoosjes. Ook de duurzame drinkflessen passen binnen dit segment.

yoghurtpot - BergHoff - 17,95 euro / bentobox - Sistema - 13,25 euro / fruitpotje - Mepal - 14,99 euro / appeldoosje - Lunch Buddies - 3,49 euro / bento met jungledieren - Rex Inter. - 14,95 euro

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gezin