Tommorrowland

© rr

Nederlandse actrice die betrapt werd met drugs op Tomorrowland doorverwezen naar correctionele rechtbank

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat besliste de raadkamer van de rechtbank in Antwerpen maandag achter gesloten deuren. De 34-jarige Rotterdamse werd op Tomorrowland betrapt met een grote hoeveelheid drugs en zit inmiddels ruim een maand vast.

vdaa, jtp

Grives blijft ook aangehouden en zal dus onder de banden voor de rechter moeten verschijnen. De Nederlandse vrouw had 1 gram cannabis, 5 XTC-pillen, 15 gram MDMA, 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine bij. Bij de huiszoeking op haar tijdelijke verblijfadres in Rumst werd nog veel meer drugs gevonden: 77 XTC-pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis.

Naar eigen zeggen verkocht Grives de drugs als voorbereiding op een nieuwe rol, maar het openbaar ministerie vindt dat verhaal twijfelachtig.

Twee Amerikaanse vrouwen van 39 en 41 jaar werden ook verwezen naar de correctionele rechtbank, maar werden niet aangehouden. De drie moeten zich verantwoorden voor mededaderschap aan handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen in vereniging. Een datum voor het proces is er nog niet.