DISCUSSIE. Is Reynders geschikt voor een job als Eurocommissaris? En had het politiek anders moeten lopen?

Foto: BELGA

DISCUSSIE. Is Reynders geschikt voor een job als Eurocommissaris? En had het politiek anders moeten lopen?

Print

Didier Reynders kan doorschuiven naar de Europese Commissie en is door de federale regering voorgedragen. De politieke reacties zijn verdeeld. N-VA reageerde woedend omdat het parlement zich niet kon uitspreken. Karel De Gucht, zelf ooit Eurocommissaris, neemt het op voor de MR-minister. Wat vind jij?

“Los van elke discussie moet je mij eens zeggen in in België meer geschikt is dan Didier Reynders om Europees Commissaris te worden”. Voor De Gucht is het duidelijk dat zijn liberale collega de geknipte kandidaat is om deel uit te maken van de volgende Commissie van voorzitster Ursula von der Leyen.

Met een regering die slechts de steun heeft van 38 Kamerzetels op een totaal van 150, rijzen op de oppositiebanken vragen over de legitimiteit van de aanduiding. De Gucht wuift die kritiek weg. De nominatie is wel degelijk een bevoegdheid van de regering van lopende zaken, vindt hij. Wat vind jij? Is het terecht dat de N-VA de voordracht afkeurt? Heeft Reynders het geschikte profiel om een Europese portefeuille op te nemen? En hoe had het anders kunnen of moeten gaan?

Reageer via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen van dinsdag.

Nu in het nieuws