© GIPL

Bestuurder gaat dronken zijn ingetrokken rijbewijs ophalen op politiekantoor

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft bij weekendcontroles 42 bestuurders betrapt op dronken rijden. Een bromfietser reed rond ondanks een rijverbod en met liefst 3 promille in zijn bloed. Een andere ging dronken zijn ingetrokken rijbewijs op het commissariaat ophalen.

Leo De Nijn

In totaal moesten 1.052 bestuurders blazen. Van de 42 positieve bestuurders werden 9 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Eén van hen moest zijn rijbewijs voor zes uur afgeven. “Toen hij zich daarna op het commissariaat aanbood om zijn rijbewijs weer op te halen, bleek dat hij opnieuw positief was. Hierop werd de intrekking van zijn rijbewijs met nog eens zes uur verlengd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Het was niet de enige uitschieter bij de actie. Aan het kruispunt Dendermondsesteenweg-Adrien Dezaegerplein in Willebroek merkte de politie hoe een bromfietser het rode verkeerslicht negeerde. Toen hij aan de kant werd gezet, had hij 3 promille alcohol in zijn bloed.

“De man had geen rijbewijs op zak. Dat lag nog op het politieparket in Mechelen voor een rijverbod nog tot eind dit jaar. Ook was hij niet aan zijn proefstuk toe. Een jaar geleden werd hij door onze collega’s tegengehouden voor dronken rijden en weigerde hij een ademtest en een bloedproef”, aldus de hoofdinspecteur.

Dronken rijden met kinderen

In Mechelen aan het kruispunt N16-Guido Gezellelaan (McDonald’s) vlamde een auto, met de vier richtingaanwijzers op, door het rood. Toen hij gevat werd, bleek de man 2,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben en was hij onder invloed van cannabis. Aan zijn voertuig werd een wielklem gelegd.

Een fietser reed op de rijweg in de Postzegellaan. Zijn voorlicht brandde niet. Hij had 2,1 promille op, de fiets werd voor zes uur ingehouden. Ook twee andere fietsers werden geverbaliseerd omdat ze met hun tweewieler reden zonder voor- en achterverlichting. Ze kregen elk een boete van 58 euro.

De inspecteurs trokken ook het rijbewijs in van een bestuurder omdat er twee kinderen van 4 en 6 jaar op de achterbank lagen te slapen, zonder gordel aan. De chauffeur 1,9 promille alcohol in zijn bloed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners