Volkstoeloop voor tweede dag Maanrock: "Beste zaterdag sinds vernieuwing"

Het was zaterdag in het centrum van Mechelen over de koppen lopen voor de tweede dag Maanrock. Alle pleinen stroomden vol. Recept voor dat succes: het mooie weer en de bekende namen op de affiche. "Het was onze beste zaterdag sinds de vernieuwing", klinkt het.

Sven Van Haezendonck

Na dag twee staat de teller op 70.000 bezoekers voor het grootste gratis stadsfestival van Vlaanderen. En dan moet deze zondag, traditioneel populair als familiedag, nog op gang komen. Vandaag verwachten ze in Mechelen onder andere Kabouter Plop, De Romeo's en BLØF op het Groot podium op de Grote Markt. De lokale helden van Radio Botanique sluiten vanavond deze editie af.

Zaterdagavond was net zoals vrijdagavond een topper. Het slot op de podia vatte de dag mooi samen: Arsenal loste de verwachtingen helemaal in. Onder de Sint-Romboutstoren gaf Günther Neefs het beste van zichzelf. Begeleid door de Concertband van Heffen speelde hij een mooie thuismatch. Zeker toen hij You never walk alone inzette. "Het was Mechelen boven! We zijn enorm tevreden. Onze vrijdag en onze zaterdag waren de beste dagen sinds de vernieuwing toen Maanrock een driedaags festival werd", reageert Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

Dat de Mechelse jeugd of zij die zich nog jeugdig voelen, houdt van dansen, was dan weer goed te zien aan het Feestpodium op de IJzerenleen en op De Koer op de Botermarkt. "Zo telden we de voorbije twee dagen meer bezoekers dan vorig jaar. Na twee dagen tellen wij er 70.000 en daar kunnen er vandaag nog heel wat bijkomen. Maar het belangrijkste is dat de mensen die er zijn zich amuseren", zegt Calvo nog.

Tip van het weekend: Als u een hongertje heeft, loop dan zeker eens langs in de smaakstraat. Heel wat bezoekers weten dit nieuwe initiatief van de De Vleeshalle in de Huidevettersstraat te smaken.

www.maanrock.be

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Maanrock