GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen sluit voorbereiding af met 0-0 gelijkspel in Oudenaarde

Lierse Kempenzonen sloot zaterdag zijn oefencampagne af met een doelpuntenloos gelijkspel op het veld van Oudenaarde, dat uitkomt in de tweede amateurklasse. De Pallieters creëerden zeker na de pauze wel wat kansen, maar kwamen net als dinsdag tegen Termien niet tot scoren.

Coach Rocky Peeters kon in zijn laatste oefengalop nog altijd niet rekenen op Youssef Boulaouali (knie), Hannes Smolders (gebroken neus) en Nick Kuijlaars (herstel na pubalgie). Ook Sam Van Aerschot en Seppe Maesen bleven nog veiligheidshalve aan de kant.

Lierse Kempenzonen had duidelijk overwicht in de eerste 45 minuten, maar puurde toch zo weinig doelgevaar uit al zijn balbezit. De betere kans was dan ook nog voor Oudenaarde, maar zowel Kimbaloula als Heirwegh verkeken zich op een voorzet van Martens. De Pallieters zelf moesten vrede nemen met wat halve mogelijkheden.

Na de pauze bleef Lierse Kempenzonen de wet dicteren en volgden ook meer kansen. Janssen dreigde met een kopbal na voorzet van Nelissen en Da Silva rateerde compleet zijn schot na assist van Vinck. Vermeiren zag dan weer een poging van op afstand naast belanden. Diezelfde Vermeiren kopte wat later aan de tweede paal nipt naast. Thuisgoalie Dutoit veegde in het slotkwartier nog een pegel van Maus van onder de lat en daarmee zag Lierse zijn hoop om met een laatste oefenzege de competitie in te trekken in rook opgaan. Zaterdag openen de Pallieters het nieuwe kampioenschap in La Louvière.

OUDENAARDE: Dutoit, Belmans, Van Gyseghem, De Keersmaeker (67’ Vandenheede), Van Waeyenberghe, Van Ruyskensvelde, Jabar Zada, Heirwegh, Verstraete, Martens (72’ Boguhe), Kimbaloula.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Wils, Doumbia, Nelissen, Sols, Janssen, Buyens (67’ Maus), Da Silva (67’ Kindermans), Osei-Berkoe (77’ Delorge), Vermeiren.

DOELPUNTEN: geen.

Meer sportnieuws