PERSBUREAU METER

Buurtbewoners verdenken man van zedenfeiten met 4-jarig meisje en slaan hem dood in Nederlands speeltuintje

In een speeltuin in Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe, is zaterdag een man overleden na zware mishandelingen. De politie heeft vijf mannen, allen buurtbewoners, aangehouden. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict met een 4-jarig meisje.

De politie kreeg rond 13.00 uur melding over een man op het veldje, waar een kinderfeest aan de gang was. De man was uitgenodigd op het feest, maar zou geen buurtbewoner zijn. Volgens de NOS zou hij een 4-jarig meisje betast hebben. Daarop zouden mensen op het feest het slachtoffer hebben aangesproken, waarna het uit de hand liep.

Agenten gingen eropaf, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gerend. De man, een Assenaar, kreeg zulke harde klappen dat reanimatie niet meer mocht baten. De politie heeft de vijf mannen aangehouden. Ze zijn aangehouden.

De politie onderzoekt de zaak en bekijkt ook de melding van het mogelijke zedendelict. “Het meisje wordt op een voor haar vertrouwde plek ondervraagd”, meldt een politiewoordvoerder aan De Telegraaf.

Nu in het nieuws