Beerschot stoot vlotjes door in Beker van België

Beerschot is goed begonnen aan het nieuwe bekerseizoen. Tegen amateurclub Dikkelvenne werd het in een zonnig Olympisch Stadion maar liefst 6-1. Een opsteker voor de jongens van Stijn Vreven met het oog op de topper van volgende week tegen Union.

Beerschot kon in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen geen beroep doen op de geblesseerde verdedigers Réda Halaimia en Rubin Seigers. Emeric Dudouit en Ryan Sanusi waren hun vervangers. Opmerkelijk: middenvelder Sanusi kreeg centraal achterin de voorkeur op Pierre Bourdin.

Wet dicteren

Beerschot dicteerde tegen Dikkelvenne meteen de wet en na nog geen kwartier spelen opende Loris Brogno enig mooi de score. Hij knalde een afgeslagen voorzet van Dudouit onhoudbaar voorbij Quintijn Steelant. Na de eerste drankpauze stak Dikkelvenne, een club uit 2e amateur, voor het eerst de neus aan het venster. Koen Pouillon stiftte een unieke kans naast de goal van Vanhamel en even later lieten de bezoekers na een hoekschop opnieuw een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen. Beerschot kwam goed weg, maar werd wel even stevig wakker geschud. Brogno en Vancamp namen Steelant nog eens onder vuur. Uiteindelijk was het de onvermijdelijke Marius Noubissi die na knap voorbereidend werk van Yan Vorogovskiy de score kon verdubbelen. Net voor de rust kon Delaruelle de bezoekers weer in de match brengen, maar Vanhamel hield met een mirakelsave zijn netten schoon.

Na de rust leek het beste eraf bij Dikkelvenne. Dylan Saint-Louis maakte zijn eerste officiële goal voor de club na een lang uitgesponnen aanval. Via Vancamp en Holzhauser kwam de bal bij de Fransman die mooi overhoeks binnenschoot. Placca kreeg nadien nog enkele halve kansjes om de score verder uit te diepen, maar de Togolees miste wat meeval bij de afwerking. Mike Vanhamel hield Dikkelvenne intussen voor de zoveelste keer van een verdiende goal. De Beerschotdoelman dook een heerlijk gekrulde vrijschop van Conor Laerenbergh met de hulp van de dwarsligger uit de bovenhoek.

Beerschot neutraliseert partij

Het doelpunt zou echter opnieuw aan de overkant vallen. Dylan Saint-Louis scoorde een kwartier voor tijd een tweede keer na mooi voorbereidend werk van Brogno en Placca. In de slotfase werd Alex Maes nog foutief gestuit in de grote rechthoek, Denis Prychynenko nam de strafschop voor zijn rekening en zette zo de forfaitscore op het bord. In de blessuretijd verschalkte een ongelukkige Emeric Dudouit nog zijn eigen doelman met een verre lob. De verdiende eerredder voor Dikkelvenne, maar een streep door de rekening van Mike Vanhamel die zijn hard bevochten clean sheet alsnog in rook zag opgaan. Nauwelijks een minuut na de eerredder zette Fessou Placca de 6-1 eindstand op het bord. Een mooi resultaat voor Beerschot en een opsteker met het oog op volgende week vrijdag. Dan krijgen de Mannekes leider Union over de vloer in een onvervalste topper in 1B.

Beerschot: Vanhamel; Dudouit, Prychynenko, Sanusu, Vorovoskyi; Maes, Holzhauser (63’ Dom), Vancamp (63’ Tissoudali); Brogno, Saint-Louis, Noubissi (45’ Placca).

Dikkelvenne: Steelant; Verheuge, Vervaeke, Van Hoevelen, Pouillon; Delaruelle, Balaj (63’ Panneel), Neve, Vercauteren, Van Eecke; Laerenbergh.

Vervangingen: 45’ Noubissi vervangen door Placca, 63’ Vancamp vervangen door Tissoudali, 63’ Holzhauser vervangen door Dom, 63’ Balaj vervangen door Panneel, 68’ Laerenbergh vervangen door Beeckaert, 68’ Vervaeke vervangen door De Graeve.

Doelpunten: 9’ Brogno 1-0, 40’ Noubissi 2-0, 51’ Saint-Louis 3-0, 77’ Saint-Louis 4-0, 88’ Prychynenko (pen) 5-0, 90’ Dudouit (own-goal) 5-1, 90’ Placca 6-1

Gele kaarten: 44’ Balaj (fout), 87’ Van Hoevelen (fout), 88’ Dudouit (fout)

Rode kaarten: -

Scheidrechter: Pieter Vandevenne

Toeschouwers: 1.000

Meer voetbalnieuws