bfs

Politie betrapt vrouw zonder rijbewijs tweede keer in een week tijd

De politie heeft in Mechelen een bestuurster betrapt die rondreed zonder rijbewijs toen ze fout parkeerde. Het was al de tweede keer in een week tijd dat betrapt werd zonder rijbewijs. De vrouw had wel een theoretisch examen afgelegd, maar nog geen praktijktest.

De politie betrapte de vrouw op het Sint-Romboutskerkhof. “Ze gaf aan onze collega’s toe geen mindervalidenkaart te hebben. Ze wachtte op haar moeder die in het stadscentrum boodschappen deed”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. Bij verdere controle werd vastgesteld dat de vrouw zelfs geen rijbewijs had. Zij heeft enkel het theoretisch examen afgelegd, nog geen praktijktest.

“De vrouw verklaart zelf dat zij zes dagen eerder op de Liersesteenweg in Mechelen ook uit het verkeer werd gehaald om precies dezelfde inbreuk: het besturen van een voertuig zonder geldig rijbewijs. Toen kreeg de zus van de vrouw, die aanwezig was in het voertuig, ook een proces-verbaal voor het toevertrouwen van een voertuig aan iemand die niet in het bezit is van een rijbewijs”, legt de hoofdinspecteur uit. De bestuurster moet zich nu verantwoorden voor de politierechter.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio