AP

Man vlucht met Ferrari voor anoniem politievoertuig

Twee snelheidsduivels moeten voor respectievelijk 6 en 9 maanden een ander transportmiddel zoeken.

Een man uit Lokeren werd door de politierechter in Dendermonde veroordeeld tot het betalen van een hoge geldboete. Hij kreeg ook 9 maanden rijverbod omdat hij met zijn Ferrari vluchtte voor een anoniem politievoertuig.

Zijn wagen kostte 300.000 euro en daarom was Mustafa K. bang dat de politie de wagen zou stelen. Een anonieme patrouille achtervolgde de man, maar kon hem niet bijhouden en noteerde snelheden rond de 190 kilometer per uur op de gewestweg N47. De agenten kwamen getuigen over het rijgedrag van de man. Politierechter D’hondt ging mee in hun versie van de feiten en legde K. een boete op van 4.000 euro en 9 maanden rijverbod.

Verstrooid

Omdat hij met zijn wagen 198 kilometer per uur reed op de E17 stond L.V. uit Temse voor de politierechter in Dendermonde. Een flitscamera legde zijn rijgedrag vast.

De man haalde aan dat hij verstrooid was na een bezoek aan zijn grootmoeder, die lijdt aan alzheimer. Daardoor had hij het gaspedaal te diep ingeduwd. Hij werd geflitst. De rechter legde hem een geldboete van 3.200 euro op. V. is zijn rijbewijs ook kwijt voor zes maanden en moet alle rijexamens opnieuw afleggen vooraleer hij opnieuw de baan op mag.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio