© Stad Mechelen

Mechelen besteedt op Maanrock extra aandacht aan toegankelijkheid

De stad Mechelen besteedt dit jaar extra aandacht aan de toegankelijkheid van Maanrock voor festivalbezoekers met een beperking. Zo zijn er rolstoelvriendelijke kabelgoten aangelegd en is er voor het eerst een plattegrond in braille.

Sven Van Haezendonck

“De vorige, steilere kabelgoten zijn vervangen door een breder model, waardoor de hellingsgraad veel kleiner is en bijvoorbeeld laaghangende scootmobiels niet meer vast komen te zitten in het midden van de helling”, vertelt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. “We komen daarmee tegemoet aan de grote vraag van de rolstoelgebruikers zelf.”

De stad kocht tien rolstoelvriendelijke kabelgoten aan van 650 euro per stuk. Tijdens Ottertrotter werden ze een eerste keer ingezet. Om heel het festivalterrein van Maanrock ermee uit te rusten, heeft Mechelen tientallen extra exemplaren gehuurd.

Een jarenlange traditie is ondertussen het podium specifiek voor personen met een beperking aan het hoofdpodium op de Grote Markt. Op zondag staan er zoals bij voorgaande edities opnieuw doventolken op het hoofdpodium. “Dit jaar zorgen we bovendien voor het eerst ook voor een plattegrond in braille, dit gebeurt in samenwerking met Ommezien en de plattegronden zijn beschikbaar bij onder meer UiT in Mechelen”, zegt bevoegd schepen Alexander Vandersmissen, (Vld-Groen-m+).

www.maanrock.be

MEER OVER Maanrock

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio