Proefopstelling verhindert dat auto’s bocht afsnijden

De opstelling moet het verkeer op de aantakking afremmen. Foto: RR

Proefopstelling verhindert dat auto’s bocht afsnijden

Print
Geel -

Op het kruispunt van de Oosterloseheide en Eindhoutseweg in Geel-Oosterlo staat sinds eind deze week een proefopstelling met jerseys. Die moet vooral het verkeer in deze haakse bocht afremmen.

Een reeks rode en witte jerseys versmallen sinds deze week het punt van de Oosterloseheide waar deze baan aantakt op de Eindhoutseweg, vlak bij de Netevallei in Oosterlo. Waar de eerstgenoemde straat redelijk scherp op de tweede uit komt, zorgt de opstelling er nu voor dat de aantakking meer loodrecht oogt.

“De proefopstelling in de aantakking van Oosterloseheide op Eindhoutseweg komt er in de eerste plaats om te vermijden dat automobilisten de bocht met te hoge snelheid nemen. Zeker omdat het nieuwe schooljaar weer voor de deur staat, hebben we de aantakking wat haakser gemaakt”, zegt de Geelse mobiliteitsschepen Marlon Pareijn (CD&V).

Door de schuine aanligging hadden automobilisten de neiging om vanop Eindhoutseweg de bocht kort af te snijden, terwijl het verkeer in omgekeerde richting dan weer zonder veel af te remmen de Eindhoutseweg op reed.

Het is de derde proefopstelling in korte tijd, na een gelijkaardige proef op Bruul in Bel en een in de brede bocht op Rauwelkoven. De evaluaties volgen dit najaar. Iedereen kan tot dan opmerkingen indienen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio