rr

Ook eerste beach-waterpolotoernooi te beleven

Hazewinkel decor voor zwemmers

Het hele weekend is roeivijver Hazewinkel het decor voor het jaarlijkse openwaterweekend, georganiseerd door de Verenigde Willebroekse Zwemclub (VWZ). Het evenement gaat zijn 35ste editie in. Voor het eerst wordt een beach-waterpolotoernooi opgezet.

De organisatie noemt het waterpolotoernooi de kers op de taart. Er zal op een kleiner oppervlak worden gespeeld en het veld is afgebakend met opblaasbare kussens.

Het open zwemevenement brengt op zaterdag de zwemwedstrijden in open water of de roeivijver Hazewinkel over de afstanden 7,5 en 10 kilometer. U kunt de zwemmers al wandelend aanmoedigen. De bekwame sportievelingen kunnen ook deelnemen aan de recreatieve zwemjogging, waar verschillende kleinere afstanden worden afgelegd.

Zaterdagavond kan u in de vooravond al genieten van de 25ste editie van het vaste menu: een halve kip, frietjes en garnituur. Alle opbrengst is ten voordele van de club. Zondag 25 augustus start het zwemcircus opnieuw met voor de competitiezwemmers ditmaal kortere afstanden over 1, 2 en 5 kilometer. Ook de recreatieve zwemmers kunnen hun zwempak aantrekken en deelnemen aan de zwemjogging. Alle wedstrijden staan onder toezicht van redders.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio