© Patrick Hattori

Steven ‘Spillie’ Spillebeen (44) crasht onder invloed tegen vrachtwagen

Voormalig ‘Big brother’-ster Steven Spillebeen (44) heeft donderdagnacht al bij al veel geluk gehad bij een ongeval in Roeselare. Spillie knalde onder invloed hard op een wachtende vrachtwagen, maar liep als bij wonder slechts lichte verwondingen op.

De zware klap gebeurde donderdagmorgen rond 4.30 uur aan het kruispunt van de Meensesteenweg met de Rijksweg in Roeselare. Ondanks het vroege uur stonden daar een automobilist en een vrachtwagen te wachten aan het rode verkeerslicht. Ook Steven Spillebeen, afkomstig van Izegem, maar nu wonend in Roeselare, reed dezelfde richting uit. Door een of andere reden merkte hij de wachtende voertuigen niet op, want hij knalde bijzonder hard op de achterkant van de truck.

Niet in levensgevaar

“Ik was onderweg om brood te leveren toen ik plots de klap voelde”, zegt de 38-jarige Oostendenaar van de firma La Lorraine. “Die was zo hevig dat mijn vrachtwagen vooruit schoof tegen de Opel die voor me stond te wachten.” J.R. stapte uit zijn truck en zag dat er een Mercedes onder zijn oplegger stak. De wagen was zwaar beschadigd. De bestuurder bleek Steven Spillebeen te zijn, beter bekend als Spillie van zijn deelname aan ‘Big brother’ in 2000. Op zijn voertuig prijkte de naam van zijn online shoppingplatform Earnieland. “Ik kon hem nog even spreken na het ongeval”, zegt de trucker. “De politie vertelde me achteraf dat hij niet in levensgevaar was.”

In het AZ Delta in Roeselare bleken de verwondingen van Spillie uiteindelijk mee te vallen. Volgens de politie was hij slechts lichtgewond. De voormalige ster van Big Brother bleek wel iets te diep in het glas te hebben. Hij zat nipt onder de grens van 0,65 mg/l en moest daarom zes uur zijn rijbewijs inleveren in plaats van 15 dagen. Wellicht volgt nog een boete van rond de 500 euro, maar daarover zal de politierechter zich moeten uitspreken.

Ook de Oostendenaar die hij aanreed, liep lichte verwondingen op en is twee dagen arbeidsongeschikt. De Oekraïner in de Opel, Dmytro K. (28) uit Izegem, bleef ongedeerd. Voor Spillie is het de tweede tegenslag in twee jaar, nadat hij begin vorig jaar een hersenembolie opliep en een hele poos moest revalideren.

© dji

© dji

Nu in het nieuws