Stad Mechelen

Stad start proefproject met schoolstraat aan De Zonnebergen in Walem

Met de start van het nieuwe schooljaar op maandag 2 september start de stad Mechelen een proefproject met een schoolstraat aan De Zonnebergen in Walem.

“Vanaf 2 september starten we in samenwerking met de school een proefproject waarbij de Alfred De Taeyestraat en de Theo Vinckxlaan autovrij zijn tijdens het begin en einde van de schooldag”, zegt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Mechelen voert de maatregel in om schoolomgevingen veiliger te maken voor voetgangers en fietsers. Alleen hulpdiensten en bewoners en garagehouders met een doorgangsbewijs mogen dan nog door in het afgebakende gebied.

Kiss and ride

Wie zijn kinderen toch met de wagen naar school brengt, kan terecht in een kiss and ride-zone in de Pastorijstraat, tussen de Wever- en de Lakenraamstraat. Daarnaast gaan we door middel van paaltjes zorgen dat foutparkeren op het voetpad in de Pastorijstraat onmogelijk wordt”, legt de schepen uit.

Tijdens weekdagen is verkeer in de schoolstraat niet toegelaten van 8.10 tot 8.40u en van 14.50 tot 15.40u, op woensdag van 11.30 tot 12.15u.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio