Politiezone Antwerpen

Twee keer in één week misbruik met gehandicaptenkaart

De Antwerpse politie heeft deze week twee keer een vaststelling gedaan van misbruik met gehandicaptenkaarten. Beide keren werd een pv opgesteld.

Op het voetpad aan de Nassaustraat trof de politie een auto aan met een gehandicaptenkaart achter de ruit. Uit een controle bleek dat de kaart niet geldig was. “De eigenaars van de auto, die wat later ter plaatse kwamen, verklaarden dat de kaart van een grootmoeder was die in een rusthuis verbleef en dat ze de kaart gebruiken in haar aanwezigheid”, zegt de Antwerpse politie. “Deze keer waren ze naar eigen zeggen de kaart vergeten weg te nemen. Nazicht in het rijksregister leerde dat de grootmoeder waarvan sprake was overleden was.”

Het voertuig werd beboet en de kaart werd gezien het misbruik in beslag genomen.

Begin deze week werd er nog een auto aangetroffen met een gehandicaptenkaart, deze keer op de parkeerplaatsen aan Klapdorp die voorbehouden zijn voor mensen met een handicap.

“Ook hier bleek na controle met de speciale app Handi2park dat de kaart ongeldig was”, aldus de politie. “Er was niemand bij het voertuig en op dat moment wilden er mensen met een geldige kaart parkeren. Om die reden werd het voertuig getakeld, de kaart in beslag genomen en ook hier zal een proces-verbaal opgesteld worden.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio