rr

Bestuurder vlucht met 100 kilometer per uur weg van controle: 25-jarige man opgepakt

Een 25-jarige man uit Wilrijk is donderdagavond na een achtervolging opgepakt door de politie ter hoogte van de Waterpoort op het Zuid. Hij was weggevlucht toen de politie hem aan de kant wilde zetten vanwege zijn onverantwoord rijgedrag.

Het was een politie-eenheid van het prostitutieteam die donderdagavond rond 22.50 uur op de Vogelzanglaan een BMW opmerkte waarvan de bestuurder zich onverantwoord gedroeg in het verkeer. “Onze collega’s hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed reed, en deden het voertuig stoppen voor controle”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse lokale politie.

De bestuurder dacht er duidelijk anders over, en toen de inspecteurs bijna aan zijn portier waren, zette hij de vlucht in. Daar moest hij zijn voertuig voor keren en tijdens dat manoeuvre raakte het vluchtende voertuig het politievoertuig.

“Wat volgde, was een tien minuten durende achtervolging op het Zuid”, zegt Bruyns. “Verschillende eenheden van noodhulp kwamen versterking bieden. De bestuurder negeerde verschillende keren het rode stoplicht en haalde snelheden hoger dan 100 km/uur.”

Aan de Kasteelstraat, nabij de bekende Waterpoort op het Zuid, werd de auto gestopt en de bestuurder overmeesterd. De man van 25 jaar werd meegenomen naar het cellencomplex ter ontnuchtering.

“We hebben verschillende pv’s tegen hem opgesteld, onder meer voor gewapende weerspannigheid (omdat hij zijn auto als ‘wapen’ gebruikte, red.), drugsbezit, alcohol en drugs in het verkeer en een verkeersongeval met stoffelijke schade met vluchtmisdrijf”, zegt Bruyns. “En uiteraard ook voor verschillende verkeersovertredingen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio