Chris Van Rompaey

Paterkes delen opnieuw honderden pannenkoeken uit

De Paterkeskermis in Lier is dit weekend aan haar 22ste editie toe. De kleinere wijkkermis begint vrijdagmiddag om 14u met het uitdelen van ongeveer vijfhonderd gratis pannenkoeken.

Het echte startschot weerklinkt vrijdagavond om 20u wanneer de ‘paterkes’ de kermis openen. Daarna treedt Rune op, die deelnam aan The Voice van Vlaanderen en covers zal afwisselen met eigen nummers. Lost Souls and Friends en Rudy Jones zorgen nadien verder voor de muzikale ambiance.

De feesttent op de parking aan de Ernest Staeslei opent op zaterdag 24 augustus om 14u voor een bingonamiddag. Rond 17u trekken de ‘paterkes’ de traditionele stoet op gang, begeleid door enkele reuzen van de Lierse Keersters en de Pallieteroeters. Een bal met Fair-Pay en Ronny Lee sluit de kermisdag af.

Vroege vogels kunnen op zondag 25 augustus al vanaf 9u op de rommelmarkt terecht, die tot 18u duurt. In de feesttent houdt dj Danny Van Tichelen de bezoekers van 14 tot 18u bezig. Om 21u begint de schlageravond met Johan Van Mechelen, Pino Baresi en Ive Renaerts.

Toegang voor de Paterkeskermis is gratis.

www.facebook.com/paterkeskermis

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio