© Photo News

AZ-coach Arne Slot over “vechtmachine” Antwerp en de amper 3.700 verkochte tickets

De Grolsch Veste: het stadion van FC Twente. Noch AZ noch Antwerp is hier thuis, maar hier spelen zij donderdagavond de heenmatch van hun Europa League-play-off. AZ-coach Arne Slot (40) blikte op zijn persconferentie al vooruit. Wat weet de nieuwbakken coach – hij nam deze zomer als assistent over van John van den Brom – eigenlijk over de Great Old?

“Het is een ploeg die Viktoria Plzen heeft uitgeschakeld, een ploeg uit de Champions League-voorronde. Dat was op zich een heel knappe prestatie”, zei de Nederlander. “Los daarvan is het een ervaren ploeg, met veel oudere jongens, die hun sporen verdiend hebben. Bolat is toch bekend, Mbokani ook. Refaelov vind ik een heel goeie speler, een creatieve jongen.”

“Daarnaast is Antwerp een soort vechtmachine”, aldus Slot. “De spelers vechten met z’n allen tot de laatste snik om tegengoals te voorkomen. Ze hebben ook een paar Afrikaanse jongens, af en toe zit daar eens zo’n tackeltje tussen. (glimlacht) Dus ja, het is een stugge ploeg. Maar wij hebben dit seizoen ook nog geen tegengoal geslikt. Wij doen het op een andere manier, door hoog op het veld te spelen en veel aan de bal te zijn. Antwerp doet het meer door in te zakken en rond de eigen zestien te duelleren. Maar we hebben een aantal spelers die in staat moeten zijn om hun defensie te ontregelen. We moeten er vooral voor zorgen dat zij die momentjes op de counter niet kunnen benutten.”

Voor de match AZ-Antwerp, waar geen Antwerp-fans zijn toegelaten, zijn voorlopig nog maar 3.700 tickets verkocht. “Of het een voordeel is dat Antwerp zonder fans komt? Nou, voor ons is dat natuurlijk ook geen thuiswedstrijd. maar we zijn blij dat we hier mogen spelen van de gemeente Enschede”, zei Slot. “Het veld ligt er prima bij, zag ik net ook. Hopelijk komen de fans morgen toch nog in groten getale opdagen.”

Meer voetbalnieuws