© Kioni Papadopoulos

Antwerpse politie maakt samenwerking met collega’s in Singapore officieel

Een delegatie van de Singaporese politie is dinsdag en woensdag ontvangen in Antwerpen. Het bezoek kaderde in het officialiseren van een samenwerking tussen de twee korpsen. “Gezien de vele gelijkenissen met Singapore zullen we kennis en best practices uitwisselen met het oog op het streven naar een nog sneller, efficiënter en beter korps voor de Antwerpse bevolking”, aldus de politie.

sare

Sinds enkele jaren werkt de Antwerpse politie samen met de Singapore Police Force (SPF). “De efficiëntie van de SPF trok mijn aandacht tijdens een persoonlijk bezoek”, zegt korpschef Serge Muyters.

De afgelopen jaren werden verschillende technieken en ervaringen uitgewisseld tussen de twee korpsen. Zo volgden drie leden van de Antwerpse snelleresponsteams zes weken lang een opleiding motorrijden in de Zuidoost-Aziatische stadstaat. Dat een van de Antwerpenaars bij een ongeval daar zwaargewond raakte zorgde duidelijk niet voor ruis op de samenwerking.

Woensdagmiddag werd een delegatie van de SPF ontvangen in het havenhuis voor de officiële ondertekening van een ‘memorandum of understanding’ (MOU). “Ik ben vereerd dat dit nu resulteert in een officieel samenwerkingsverband via de MOU die we vandaag samen hebben ondertekend”, zei Muyters. “In een wereld vol verandering en globalisering is internationale samenwerking, ook voor de lokale politie, noodzakelijk om goed voorbereid te zijn op alle toekomstige uitdagingen.”

Eerder sloot de Politiezone Antwerpen ook al samenwerkingsakkoorden af met de Ertzaintza uit Baskenland en met de NYPD uit New York.

© Kioni Papadopoulos

© pz antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio