Belgische bus met zeventig kinderen botst met auto in het zuiden van Nederland

Ter hoogte van het Nederlandse Oirschot is op de snelweg A58 woensdag een bus met Belgische nummerplaat met vier personenwagens in botsing gekomen. Dat hebben het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad gemeld.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.45 uur, volgens het RTL Nieuws tussen knooppunt Baars en Oirschot, richting Eindhoven. De bus vervoerde zeventig kinderen tussen 6 en 12 jaar, en was op weg naar België, aldus het regionale dagblad.

De verwondingen van de kinderen en hun begeleiders lijken volgens het Brabants Dagblad mee te vallen. Het gaat vooral om schaafwondjes en kneuzingen, aldus de brandweer. Wel is er een traumahelikopter opgeroepen, die op de weg is geland. De kinderen zijn na het ongeval uit de reisbus begeleid en krijgen opvang langs de weg. Begeleiders proberen zo snel mogelijk een andere bus te regelen, zodat ze weg kunnen van de plaats van het ongeval.

De bestuurder van een van de personenwagens zat meer dan een half uur gekneld en is door de brandweer bevrijd. Zijn toestand is niet bekend. Wel is hij naar een ziekenhuis overgebracht.

De inzittenden van de drie andere auto’s kregen ter plaatse een medische behandeling. Volgens beide regionale bladen betrof het een kettingbotsing waarbij de bus het achterste voertuig was. Daarvoor botsten vier personenauto’s.

De snelweg is van Tilburg tot Eindhoven tot zeker 18.00 uur dicht. De politie moet onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval, en daarna moeten de brokstukken nog worden opgeruimd.

Nu in het nieuws