© AFP

Andy Murray komt naar European Open in Antwerpen: “Al langer een droom om hem op de affiche te krijgen”

De organisatie van de European Open, het ATP-tennistornooi met Dick Norman als tornooidirecteur, heeft groot nieuws. Niemand minder dan Andy Murray is volgende maand één van de blikvangers op de European Open in de Antwerpse Lotto Arena.

cpm

De gewezen nummer 1 werkt na een heupoperatie aan zijn comeback. Na het dubbeltornooi in Wimbledon wil de gewezen nummer 1 van de wereld nu ook in het singlespel opnieuw schitteren.

De terugkeer verloopt wel moeizaam want zowel in Cincinnati (tegen Richard Gasquet) als Winston-Salem (tegen Tennys Sandgren) ging de tweevoudig olympisch kampioen meteen onderuit. Op de ATP-ranking is Murray weggezakt naar plaats 329.

Eerder waren ook al onder meer David Goffin (ATP 15), Steve Darcis (ATP 186), de Fransman Gaël Monfils (ATP 13) en de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 21) bevestigd.

“Andy Murray is een van de ‘big four’ van het tennis de voorbije tien jaar, het was al langer een droom om hem op de affiche te krijgen in Antwerpen”, zegt tornooidirecteur Dick Norman. “Na enkele weken van intensieve onderhandelingen zijn we dit jaar in ons opzet geslaagd. Dit gaat een enorme boost geven aan de uitstraling van het toernooi en ik roep tennisfans op om in oktober massaal te komen kijken.”

Murray verkoos Antwerpen boven de toernooien van Moskou en Stockholm in dezelfde periode. “Het is natuurlijk dicht bij huis voor hem en hij heeft goede herinneringen aan ons land na de Daviscupwinst enkele jaren geleden”, aldus Norman. Murray zal geen wildcard aanvragen, maar gebruik maken van zijn “protected ranking” statuut in het kader van zijn langdurig blessureleed.

De European Open is dit jaar toe aan de vierde editie. Vorig jaar won de Brit Kyle Edmund het toernooi door in de finale Monfils te verslaan. Schwartzman was zowel in 2017 (tegen Jo-Wilfried Tsonga) als 2016 (tegen Richard Gasquet) verliezend finalist.

Meer sportnieuws