© Bijenkorf en Net-a-Porter

Ook in de herfst lopen we rond met piepkleine handtassen

Het is klein, licht en nog steeds helemaal in de mode: de piepkleine tas. Hoewel het niet altijd even praktisch is en je vaak moet puzzelen om je smartphone én autosleutels erin te krijgen, blijven ze grote modehuizen inspireren. Een kleine tip: koop ook een goede regenjas want een paraplu in zo’n handtas proppen, is echt onmogelijk.

Het begon allemaal met de modeshow van de Franse ontwerper Simon Porte Jacquemus, die in 1990 zijn eigen modehuis uit de grond stapte. De eigenzinnige Fransman stuurde zijn modellen vorig seizoen de catwalk op met de Mini Le Chiquito, een tas met een breedte van amper 5,2 centimeter. Al snel volgden andere toonaangevende modehuizen en internationale ketens om met hun versie de harten van fashionista’s te veroveren.

LEES OOK. Modeliefhebbers raken niet uitgepraat over dit “belachelijk” minuscuul tasje van Jacquemus

Reliëf

Je kan niet alleen met kleur spelen. Ook de materiaalkeuze bij handtassen is eindeloos. Ga voor (imitatie)leder met een reliëf of voor een opvallende stof zoals Engelse tweed. Combineer met een neutraal shirt of broek en het kleine handtasje zal sowieso de aandacht naar zich toetrekken.

1. Liars & Lovers - 35,95 euro bij Zalando 2. Gucci - 690 euro bij Net-A-Porter 3. Asos Design - 20,99 euro bij Asos

Zwartwit

Volgens de ene is het geen kleur, volgens de andere is het dé kleur: we hebben het over zwart. Het is onnodig te schrijven dat zwart ook dit najaar zal te zien zijn in de winkelstraten. Het is niet alleen een elegante keuze, het is ook een gemakkelijke manier om te experimenteren met kleurrijke outfits. Mag het toch ietsje meer zijn? Ga dan voor streepjes of zorg voor een beetje glitter en glamour door er goud aan toe te voegen.

1. Off-White - 600 euro bij de Bijenkorf 2. Zara - 39,95 euro bij Zara 3. Miss Guided - 27 euro bij Miss Guided

NIET TE MISSEN