DISCUSSIE. Kan de UEFA volgens jou zomaar supporters uitsluiten in een Europese competitie?

DISCUSSIE. Kan de UEFA volgens jou zomaar supporters uitsluiten in een Europese competitie?

Print

Op vraag van de gemeente Enschede zijn Antwerp-supporters niet welkom bij AZ - Antwerp. De UEFA, het overkoepelende Europese voetbalorgaan, stemt in met die maatregel om de orde in het stadion en de stad te bewaren tot grote onvrede van de rood-witte supporters. Wat vind jij van de maatregel? Mag de UEFA zomaar een hele supportersgroep uitsluiten voor een Europese wedstrijd?

AZ kan niet in het eigen stadion in Alkmaar spelen nadat een deel van het dak op 10 augustus was ingestort. Voor de komst van RAFC wordt uitgeweken naar het stadion van FC Twente in Enschede. Al blijkt nu dus dat de Antwerpenaren daar niet welkom zijn. “Om te voorkomen dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden, heb ik besloten dat de wedstrijd alleen gespeeld kan worden zonder uitpubliek”, liet burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen verstaan.

Vele Antwerp-supporters maar ook voetbalsupporters in het algemeen vinden het niet kunnen dat supporters worden uitgesloten voor een (Europese) wedstrijd. Antwerps sportschepen Ludo Van Campenhout zegt bijvoorbeeld dat “supporters weigeren echt wel ingaat tegen de geest van de sport en het voetbal.”

Wat vind jij van het feit dat een supportersgroep wordt uitgesloten? Geldt die maatregel enkel als de orde anders echt niet gegarandeerd kan worden? Is het dan niet erg dat een ploeg benadeeld wordt voor een Europese wedstrijd?

Reageer via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt donderdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Meer voetbalnieuws