Vluchtende verdachten crashen tegen boom en glascontainer

De vlucht van de twee verdachten kwam tot een halt tegen de glascontainer in de Drakenhoflaan. Foto: Google Street View

Vluchtende verdachten crashen tegen boom en glascontainer

Print
Deurne -

De Antwerpse politie zette in de nacht van dinsdag op woensdag de achtervolging in op een verdacht voertuig in Deurne. Die eindigde toen de wagen eerst crashte tegen een boom en vervolgens tot stilstand kwam tegen een glascontainer. De politie kon één verdachte oppakken, zijn kompaan kon ontkomen.

Iets voor 3 uur belde iemand de politie op omdat twee mannen zich verdacht gedroegen bij hun wagen aan de Ergo De Waellaan. Toen een interventieteam ter plaatse kwam, reed het voertuig net hun richting uit waardoor het geblokkeerd kon worden. De inspecteurs wilden overgaan tot controle, maar toen reed de bestuurder van de wagen achteruit, draaide 180 graden en stoof weg in de richting van de Morckhovenlei. De politie zette meteen de achtervolging in.

Op het kruispunt met de Stenenbrug negeerde de bestuurder het rode verkeerslicht. Via de Juul Grietenstraat en de Luitenant Lippenslaan ging het naar de Herentalsebaan en de Drakenhoflaan. “De hele tijd werd het vluchtende voertuig op de hielen gezeten door verschillende politieteams. onze eigen snelheidsmeter werden snelheden tot boven de 80 km/uur gemeten”, legt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

Glascontainer

Vlak voor de rotonde aan het kruispunt van de Drakenhoflaan met de Borsbeeksesteenweg verloor de bestuurder de controle over het stuur in een bocht naar rechts. De wagen raakte de verhoogde rand en ging aan de overkant van de weg over de stoep en crashte tegen een boom. Die knakte en werd tientallen meters meegesleurd.

Uiteindelijk belandde de wagen tegen een tweede boom en kwam tot stilstand tegen een glasbak. De passagier en de bestuurder kropen uit de wagen en zetten de vlucht te voet verder. Ze liepen via een steegje naar de volkstuintjes aan de Mortselsesteenweg. Het snelleresponsteam kon even later één verdachte (26) arresteren. Zijn kompaan kon ontkomen ondanks een zoekactie met een speurhond.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio