1,9 miljoen euro voor restauratie districtshuis Wilrijk

1,9 miljoen euro voor restauratie districtshuis Wilrijk

Print
Wilrijk -

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts investeert 1,9 miljoen euro in de restauratie van het districtshuis van Wilrijk.

In juli nam minister Ben Weyts de bevoegdheid Onroerend Erfgoed over van Geert Bourgeois in de ontslagnemende Vlaamse regering. “Waardevol erfgoed behoort toe aan de hele gemeenschap”, vindt Weyts. “We moeten onze erfgoedparels bewaren voor de toekomst en waar mogelijk in ere herstellen. Antwerpen herbergt veel fantastisch erfgoed: soms bekend, soms minder bekend”.

Weyts investeert nu 1,9 miljoen euro in de restauratie van het districtshuis van Wilrijk. Met dit geld kan het historische schrijnwerk hersteld worden en opnieuw geschilderd in dezelfde kleur. Het enkel glas wordt vervangen door gelaagde glaspartijen uit ‘monumentenglas’, dat op traditionele manier getrokken wordt zodat het geheel er nog altijd rustiek uitziet. Het gebouw behoudt dus zijn huidige uitzicht maar zal er na de restauratie frisser uitzien en beter bestand zijn tegen de tand des tijds.

Het districtshuis van Wilrijk dateert uit 1873 en is opgetrokken in neorenaissancestijl. In 2017 sloten de Stad Antwerpen en de Vlaamse Regering een meerjarenovereenkomst voor investeringen in de districtshuizen. In totaal investeert Vlaanderen 6,3 miljoen, verdeeld over 3 schijven. Weyts tekent met deze investering voor de laatste schijf.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio