politiezone Mechelen-Willebroek

Politie haalt overladen vrachtwagens op N16 uit het verkeer

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft dinsdagvoormiddag twee vrachtwagens uit het verkeer gehaald die serieus overladen waren. Er werden voor 2800 euro boetes uitgeschreven.

Het was op de gewestweg N16 dat een politiepatrouille een ‘uitzonderlijk vervoer’ in het vizier kreeg. Bij controle bleek dat de kraanwagen de voorgeschreven reisweg niet volgde en dat er ook geen begeleidingsvoertuigen bij waren.

“Het transport was liefst 1.600 kilogram overladen, waarvoor we een boete van 2.000 euro uitschreven. Het voertuig werd aan de kant gezet in afwachting dat het overgewicht werd afgeladen, de boete betaald werd en twee begeleidingsvoertuigen kwamen opdagen om het transport op zijn verder traject te begeleiden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Korte tijd later werd door de politie op dezelfde rijweg een bestelwagen uit het verkeer gehaald. De lichte vrachtwagen was overladen met meer dan 700 kilogram, wat 33 procent méér is dan toegestaan. “Deze bestuurder diende zijn voertuig volledig af te laden. De chauffeur dient zijn bestelwagen nu verplicht aan te bieden tot herkeuring. Hij dient eveneens een boete van 800 euro te betalen”, zegt de hoofdinspecteur.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio