Bergstraat definitief schoolstraat

Print

De Mechelse Bergstraat. Foto: Google Maps

Mechelen -

De Bergstraat in de Mechelse binnenstad is vanaf de start van het nieuwe schooljaar definitief een schoolstraat. Dat heeft het stadsbestuur beslist.

Op die manier wordt de Bergstraat aan het begin en het einde van de schooluren verkeersvrij gemaakt tussen de Lange Heergracht en de Biest-Veemarkt. “De proefperiode heeft uitgewezen dat de keuze voor een schoolstraat in de omgeving van kleuterschool De Toverberg de juiste is. Vorig schooljaar hebben we van begin mei tot eind juni de Bergstraat verkeersvrij gemaakt bij de start en het einde van de schooldag en de reacties van de school, ouders en omgeving waren uiterst positief”, zegt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Aan de Veemarkt blijft er een kiss- en ridezone. “Zo worden schoolkinderen veilig afgezet en opgehaald aan de Veemarkt. Daarnaast roepen we ouders ook op om zoveel als mogelijk de parking Veemarkt te gebruiken of om natuurlijk te voet en met de fiets te komen”, klinkt het.

Op schooldagen mogen auto’s de Bergstraat ’s morgens niet inrijden van 8u tot 8.40u, ’s avonds van 15u tot 15.45u en op woensdag van 11.25u tot 12.05u.

DE TEST