17-jarige steekt dj op kermisfuif in de hals met gebroken bierglas

De 38-jarige dj werd naar het ziekenhuis gebracht met verlammingsverschijnselen. Foto: rr

17-jarige steekt dj op kermisfuif in de hals met gebroken bierglas

Print

In de Lubbeekse deelgemeente Binkom heeft een 17-jarige jongeman afgelopen nacht een 38-jarige man neergestoken. De dertiger raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht met verlammingsverschijnselen. “De minderjarige verdachte zal worden voorgeleid op verdenking van poging doodslag”, meldt het Leuvense parket.

Het incident speelde zich af op de kermisfuif in Binkom, waar de 38-jarige man uit Boutersem dj was. Rond 04.20 uur kreeg de dertiger het aan de stok met een groepje jongeren. Toen de jongeren het podium beklommen en de dj hen daarop aansprak, haalde een van de jongens, een 17-jarige uit Roosbeek, uit met zijn bierglas. Hij sloeg het glas kapot in de hals van de dj.

Volgens voorzitter Marc Veuchelen van FC Binkom – dat de fuif organiseerde – gebeurde het incident op het einde van een geweldige avond, waarop trouwens ook Willy Sommers optrad. “Het liep stilaan op zijn einde”, zegt hij. “Het was echt een heel fijne avond met veel ambiance. Er was wel al eens eerder gemeld dat iedereen van het podium moest blijven. Maar die kerel klom er weer op, en het kwam tot dat incident. Ik heb het zelf niet zien gebeuren, maar was er wel nog. Ik hoorde nadien dat de dader onder invloed zou zijn geweest van alcohol en drugs.”

“DJ Gert had een stevige wonde in de hals. De politie en de 100 waren er na een tiental minuten. Eens de dokters ter plaatse waren, was de wonde meteen onder controle. Het heeft wel nogal gebloed”, aldus Veuchelen. Na het incident werd de fuif beëindigd.

Verlammingsverschijnselen in arm

Het slachtoffer werd overgebracht naar UZ Leuven campus Gasthuisberg. Er zou een slagader geraakt zijn. “Hij wordt nu overgebracht van Gasthuisberg naar een ander, gespecialiseerd ziekenhuis want hij vertoonde wat verlammingsverschijnselen in de arm. Mogelijk werd een belangrijke zenuw of pees geraakt, die vlak naast die slagader loopt. Ze brengen hem nu naar dat andere ziekenhuis om te opereren. Maar hij komt er wel door. Al bij al gaat het gezien de omstandigheden vrij goed met hem.”

De organisatie gaat in de toekomst wel bekijken hoe de veiligheid op de fuif verhoogd kan worden. “We hebben nog nooit problemen gehad, maar natuurlijk gaan we dit bekijken. Al kan je zulke onnozelaars moeilijk tegenhouden. En tegenwoordig wordt er zo snel gevochten. Drugs en drank zijn het grote vergif. Ze gebruiken maar op, vaak al thuis voor ze naar een fuif gaan. Het is moeilijk om zulke mensen in de hand te houden.”

“Het parket stelde een wetsarts aan om de aard van de verwondingen te onderzoeken”, meldt het Leuvense parket nog. “De 17-jarige verdachte, een jongen uit Boutersem, raakte zelf gewond aan de hand maar kon inmiddels verhoord worden. Het parket vorderde de jeugdrechter tegen de minderjarige verdachte op verdenking van poging tot doodslag. De jongen wordt morgen voorgeleid bij de jeugdrechter.”

Nu in het nieuws