© KVRO

Werkzaamheden aan N15 veroorzaken chaos in Putte en Peulis

De werkzaamheden die vanochtend zijn begonnen op de Mechelbaan (N15) in Peulis (Putte), veroorzaken grote verkeershinder. De Mechelbaan is onderbroken vanaf het kruispunt met de Leuvensebaan in Putte-centrum tot aan de Groenstraat in Peulis. De gemeente zit dadelijk samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de politie over een oplossing voor de avondspits.

Dinsdagmiddag stond er nog een stevige file op de Lierbaan in Putte. In het centrum van Peulis was de verkeerschaos mogelijk nog groter. Puts schepen van Mobiliteit Nick Vercammen (Lijst Burgemeester) vindt dat de signalisatie van het AWV te wensen overlaat. “Bovendien werden de lichten op de Lierbaan niet aangepast. Dat had wel gemogen, nu al dat verkeer langs hier komt.”

Aanvankelijk meldde Wegen en Verkeer aan de gemeente dat tijdens de werkzaamheden wisselend verkeer mogelijk zou blijven. “Vorige week kregen we te horen dat het stuk Mechelbaan van in Putte-centrum tot in Peulis helemaal afgesloten zou zijn”, zegt Vercammen. “Nu is het hier dus chaos. Zowel de lokale politie als de verkeerspolitie kwamen eraan te pas. We hebben dadelijk nog een vergadering met AWV, de aannemer en de politie. Als AWV het niet doet, gaan we zelf bijkomende signalisatie plaatsen. We gaan ook proberen om tegen de avondspits het verkeer wel te laten doorrijden. Het asfalt is afgeschraapt. In principe zou dat dus kunnen.”

Ook morgen wordt nog voortgewerkt aan de Mechelbaan. De werfzone bevindt zich ter hoogte van de Sint-Jozefkerk in Peulis. De toplaag asfalt moet er plaatselijk vernieuwd worden over een strook van ongeveer 200 meter.

© KVRO

© KVRO

DE TEST