© Stad Mechelen

Mechelen ondersteunt inwoners bij riolerings- en afkoppelingswerken

Aannemers die in Mechelse woningen riolerings- en afkoppelingswerken willen uitvoeren, kunnen zich bij de stad laten opnemen in een collectief.

Met deze procedure wil de stad Mechelen private eigenaars ondersteunen bij het uitvoeren van deze werken in en rond hun woning. Een van de projecten van de stad in de strijd tegen de klimaatverandering is de herwaardering van de Binnendijle als waterafvoeras. Zo loopt er al een project voor de renovatie van de kademuren.

Een tweede uitdaging op de rivier is het aanzienlijk aantal vuilwaterlozingspunten dat dringend aan sanering toe is. Bij rioleringswerken wordt tegenwoordig standaard een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het vuile water wordt opgevangen in het rioleringsstelsel om het te zuiveren. Het regenwater wordt afgekoppeld en apart opgevangen. Het afkoppelen kunnen eigenaars zelf doen, of ze kunnen er een aannemer voor inschakelen.

“Na de groepsaankoop voor de renovatie van de private kademuren langs de Dijle, maken we het de eigenaars opnieuw een stukje makkelijker door een lijst samen te stellen van betrouwbare aannemers om rioleringswerken uit te voeren. Zo werken we samen aan de toekomst van Mechelen”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

www.mechelenklimaatneutraal.be/dijleleeft

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio