DISCUSSIE. Hoe kan je je weren tegen online oplichters?

DISCUSSIE. Hoe kan je je weren tegen online oplichters?

Print

Een gezin uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) dat zijn villa particulier via woningensite Immoweb te koop heeft staan, kreeg afgelopen weekend inbrekers over de vloer. De inbrekers deden zich enkele dagen voordien voor als mogelijke kopers tijdens een huisbezoek. Zo konden ze informatie vergaren over hoe ze het beveiligingssysteem zouden omzeilen. Wat vind jij van deze listige inbraaktruc? En hoe zou jij je online weren tegen oplichters die zich voordoen als mogelijke kopers?

Bij Immoweb wenste niemand te reageren, maar de politie Voorkempen onderzoekt nu of er een verband bestaat tussen het huisbezoek en de inbraak zelf. Het gezin meent van wel: een andere Schildenaar had een soortgelijke ervaring.

Misschien heb jij het ook al meegemaakt: je wil online iets verkopen op een website die daarvoor dient, maar als het om een geldtransactie gaat, word je benaderd door louche figuren. Ze willen dan bijvoorbeeld dat jij hén geld overschrijft. Hoe zou jij zo’n oplichters herkennen? Zijn strengere maatregelen mogelijk op dergelijke verkoopsites?

Reageer via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt woensdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws