Elton John neemt verdediging van Meghan Markle en prins Harry op zich

Foto: ISOPIX

Celebs

Elton John neemt verdediging van Meghan Markle en prins Harry op zich

Print

“Hypocriet”, zo werden Meghan Markle en prins Harry genoemd omdat ze onlangs op reis gingen met een privévliegtuig en tegelijk voor het milieu pleiten. Elton John, een goede vriend van wijlen prinses Diana, verdedigt hen nu en noemt de beschuldigingen “onjuist”.

Vier vluchten met een privéjet in elf dagen, dat is de balans van de reisjes die Meghan Markle en prins Harry de afgelopen tijd maakten. Niet alleen gingen ze haar 37ste verjaardag vieren op Ibiza en vlogen ze naar Nice, Harry nam ook een privéjet om op een klimaatconferentie te speechen over het belang van het beschermen van het milieu. Nochtans stoot zo’n privévliegtuig pakken meer CO2 uit dan een gewone vlucht omdat die minder passagiers vervoert. “Hypocriet”, kopte de Britse pers dan ook.

Kwaadaardig

Elton John heeft nu op sociale media gereageerd op die volgens hem onterechte beschuldigingen. “Ik ben diep bedroefd over het leugenachtige en kwaadaardige verslag in de pers over de privévakantie van de hertog en hertogin van Sussex vorige week in mijn huis in Nice”, steekt hij van wal. “Harry’s moeder Diana was een van mijn beste vrienden. Ik voel mij dan ook verantwoordelijk om Harry en zijn familie te beschermen tegen de inbreuken van de pers die uiteindelijk aan Diana mee het leven hebben gekost.”

“Na een hectisch jaar waarin Harry en Meghan hun harde werk voor goede doelen hebben voortgezet, wilden David en ik het jonge gezin een privévakantie aanbieden in alle rust en de veiligheid van ons huis”, klinkt het verder nog. “Om een hoog niveau van beveiliging te garanderen, voorzagen we hen van een vlucht met een privévliegtuig.”

Karaktermoorden

De zanger laat voorts ook nog weten dat hij aan Carbon Footprint extra betaalde om een CO2-neutrale vlucht te garanderen. Dat geld wordt geïnvesteerd in milieuprojecten, zoals het planten van bomen of het zetten van zonnepanelen, om de CO2 in de lucht te verminderen. “Ik heb veel respect voor Harry en Meghan en hun inzet voor goede doelen. Daarom roep ik de pers op om deze onophoudelijke en onware moorden op hun karakter, die haast op dagelijkse basis plaatsvinden, te stoppen.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am deeply distressed by today’s distorted and malicious account in the press surrounding the Duke and Duchess of Sussex’s private stay at my home in Nice last week. Prince Harry’s Mother, Diana Princess Of Wales was one of my dearest friends. I feel a profound sense of obligation to protect Harry and his family from the unnecessary press intrusion that contributed to Diana’s untimely death. After a hectic year continuing their hard work and dedication to charity, David and I wanted the young family to have a private holiday inside the safety and tranquility of our home. To maintain a high level of much-needed protection, we provided them with a private jet flight. To support Prince Harry’s commitment to the environment, we ensured their flight was carbon neutral, by making the appropriate contribution to Carbon Footprint™ I highly respect and applaud both Harry and Meghan’s commitment to charity and I’m calling on the press to cease these relentless and untrue assassinations on their character that are spuriously crafted on an almost daily basis.

Een bericht gedeeld door Elton John (@eltonjohn) op

 

NIET TE MISSEN