Hollandse Hoogte / Arie Kievit

Bestuurder en passagier inhaleren lachgas terwijl politie toekijkt

De Antwerpse politie controleerde afgelopen weekend nachtelijke controles in het verkeer. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld. Daarbij sprongen twee personen in het oog die lachgas inhaleerden tijdens een ritje met de wagen.

Een anonieme verkeersploeg kreeg het duo in de gaten tijdens een patrouille. Zowel de bestuurder van de wagen als zijn passagier waren lachgas aan het inhaleren. De politie besliste daarop de wagen een tijdje te volgen. Tijdens die rit maakte de bestuurder verschillende overtredingen.

In de Minderbroedersrui haalden de inspecteurs de wagen uit het verkeer. Bij controle bleek de passagier drugs op zak te hebben. Daarvoor werd onmiddellijk een minnelijke schikking opgesteld. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de verschillende verkeersinbreuken. De flessen met lachgas werden in beslag genomen.

Alcohol in het verkeer

Tijdens de controleactie dit weekend hadden in totaal zeven personen te veel gedronken. Zo hield de politie aan het Mechelseplein twee bromfietsers tegen die in de verkeerde richting reden. Beide bestuurders hadden een glaasje te veel op en moesten hun rijbewijs voor zes uur afgeven. Opvallend: de twee waren nog maar onlangs veroordeeld voor dronken rijden. Als ze voor de politierechter komen, kan de straf nog verhoogd worden.

Een bestuurder uit Luxemburg lapte de snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur stevig aan zijn laars. De man bleek ook te veel gedronken te hebben. Hij moest ook ter plaatse 420 euro betalen. Hetzelfde lot was een dronken Engelsman beschoren aan de Marnixplaats. Hij werd gecontroleerd nadat hij meermaals zijn richtingaanwijzer niet gebruikte. De rekening van de man bedroeg 237 euro, ter plaatse te betalen.

Bij de actie tijdens het afgelopen weekend werden 23 bestuurders geverbaliseerd. Alles samen werden 36 processen-verbaal opgesteld.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio