© rr

N-VA neemt zwarte leeuwenvlaggen mee naar Bollekesfeest

Het vlaggenincident op Pukkelpop bleef in het weekend nog nazinderen. Op sociale media, natuurlijk, maar ook op het Bollekesfeest.

dh

Daar hadden enkele ­N-VA-getrouwen, aangevuurd door schepen Annick De Ridder (N-VA), voor de gelegenheid een paar zwarte leeuwenvlaggen meegenomen. Onder hen ook Freek Niesten, voorzitter van Jong N-VA Antwerpen (links op de foto). Zijn boodschap op Twitter bij de foto: “In Antwerpen kan iedereen stralen”.

Annick De Ridder liet weten dat de Vlaamse beweging al meer dan 100 jaar de Vlaamse vlag voert: “Wij nemen die mee naar alle feestelijkheden, van de Ronde van Vlaanderen over de Antwerp Pride tot op het Bollekesfeest. Vanzelfsprekend dus.”

Freek Niesten meldde op Twitter nog dat er “vele vuile blikken” waren en twee mensen die wat begonnen duwen en trekken: “Goed bezig met het beeld dat dit de ‘collaboratievlag’ is te verstevigen, beste tegenstanders. Het resultaat is ernaar.”

Volgens Annick De Ridder waren er evenveel positieve reacties. Een paar jongeren pakten uit met de Belgische vlag in een tegenreactie.

MEER OVER Bollekesfeest