Vermoedelijke drugsdealer slaat op de vlucht, politie kan hem inrekenen na achtervolging

Een vermoedelijke drugsdealer probeerde donderdagavond laat uit de klauwen van de politie te blijven. Hij sloeg op de vlucht en negeerde daarbij verschillende verkeersregels. De 34-jarige man uit Charleroi reed zelfs over fiets- en voetpaden om te ontkomen van de politie.

“Een van onze ploegen zag rond 22.30 uur een voertuig in een gedeelte van een straat rijden waar dat tijdelijk niet mocht, de bestuurder had het bord C3 (verboden toegang voor iedere bestuurder, nvdr.) genegeerd aan de Orteliuskaai”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

“De politie wilde het voertuig controleren en reed het achterna. Onze collega’s zagen hoe de bestuurder het rode stoplicht negeerde op het kruispunt van de Orteliuskaai met Sint-Pietersvliet. Zo ging het via het Klapdorp naar de Huikstraat. Uiteindelijk ging de achtervolging verder via het Falconplein naar de Leien, waar snelheden tot 100 km/uur werden gemeten.”

Over fiets en voetpad

De wagen draaide vervolgens rechtsaf om via de Noorderlaan tot aan de Groenendaallaan te rijden. Aan de Bremstraat, in de bebouwde kom, raasde de bestuurder verder aan 100 kilometer per uur. Hij negeert er ook een rood licht, zonder te vertragen.

“Op de Lambrechtshoekenlaan mist de man door zijn hoge snelheid vervolgens een bocht en komt hij op het fietspad terecht”, gaat Bruyns verder. Ter hoogte van de Laarsebaan kwam hij opnieuw op de rijbaan terecht. “Aan het kruispunt met de Maantjessteenweg werd hij de weg versperd door wachtende auto’s. Hierop reed de verdachte het voetpad op om zijn vlucht verder te zetten.”

Op dat moment kon het snelleresponsteam het voertuig uiteindelijk klemrijden. De bestuurder van 34 uit Charleroi werd gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex. Het voertuig werd in beslag genomen. “Bij de man zelf werd een kleine hoeveelheid cannabis gevonden en andere zaken die kunnen wijzen op betrokkenheid bij drugshandel en maakt dus deel uit van een verder onderzoek”, aldus Bruyns.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio