Victor Campenaerts kan Lotto-Soudal verlaten voor Team Dimension Data

Foto: BELGA

Victor Campenaerts kan Lotto-Soudal verlaten voor Team Dimension Data

Print

Na amper twee seizoenen lijkt er een einde te komen aan de samenwerking tussen Lotto-Soudal en Victor Campenaerts. De werelduurrecordhouder is namelijk in gesprek met Team Dimension Data.

Na de komst van John Degenkolb en Philippe Gilbert was er weinig financiële ruimte voor Campenaerts bij de Belgische formatie. De tweevoudig Europees kampioen tijdrijden weigerde eerder dit seizoen een zeer goed voorstel, waarna Tiesj Benoot besloot te vertrekken en Lotto-Soudal (de duurdere) Degenkolb en Gilbert in het vizier kreeg. Een tweede, minder interessant voorstel werd door Campenaerts teleurgesteld van tafel geveegd.

De werelduurrecordhouder zou naar verluidt zwaar ontgoocheld gereageerd hebben op wat hem overkwam en besefte dat hij nu zelf op zoek moet naar een nieuwe werkgever, ook al omdat hij had gebroken met zijn manager Dries Smets. Hij wilde geen commissie betalen voor onderhandelingen die hij zelf dacht te kunnen doen.

“In het begin van het seizoen was een contractverlenging van Victor zelfs een prioriteit”, verdedigde CEO John Lelangue zich begin juli. “Tot twee keer toe hebben we hem ook een voorstel gedaan. Maar Victor, die aanvankelijk schermde met andere aanbiedingen, vond het onvoldoende en kwam met een tegenvoorstel dat te hoog was voor ons.”

Team Dimension Data

Lotto-Soudal vroeg geduld en in juli leken beide partijen weer naar elkaar te groeien. Er vond een gesprek plaats tussen de ploeg en Campenaerts makelaars. Zonder resultaat, blijkt nu. De 27-jarige tijdrijder is in gesprek met Team Dimension Data, de Zuid-Afrikaanse ploeg van onder andere Edvald Boasson Hagen, Mark Cavendish en Julien Vermote. Hij zou daardoor Lotto-Soudal na twee seizoenen verlaten. Daarvoor reed hij voor Team LottoNL-Jumbo en Topsport Vlaanderen - Baloise.

Ploegleider Jean-Pierre Heynderickx bevestigt de contacten met Victor Campenaerts. “Er zijn gesprekken gevoerd, maar de overgang is nog niet rond. Zijn komst zou onze ploeg wel een boost geven. Volgend jaar is een olympisch jaar en we weten allemaal dat Victor grote ambities heeft in de tijdrit in Tokio. Uiteraard is daarover gepraat, ik denk dat hij alle vrijheid krijgt om daar naar toe te werken.”

Een andere belangrijk feit is dat ze bij Dimension Data rijden op fietsen van BMC. Wereldkampioen Rohan Dennis, die dit jaar bij Bahrain-Merida rijdt, was zeer te spreken over de tijdritfietsen. Bij zijn nieuwe ploeg is hij dat veel minder over de fietsen van Merida, wat hem boos uit de Tour deed stappen.

Campenaerts won dit seizoen een tijdrit in de Tirreno-Adriatico en een rit in de Baloise Belgium Tour. Daarnaast vestigde hij in Mexico een nieuw werelduurrecord. De renner uit Wilrijk paste onlangs voor het EK tijdrijden, waar hij zijn titel zou verdedigen, omdat hij daarvan onvoldoende hersteld was.

Meer sportnieuws