© rr

Eilandje: nieuw Antwerps zomerbier op Bollekesfeest

Op het Bollekesfeest, het feest van de Antwerpse streekproducten, stelt de Antwerpse Brouw Compagnie, bekend van het Seefbier, een nieuw Antwerps zomerbier bier voor: Eilandje. Dit eenmalige brouwsel kan je dit weekend proeven aan de stand van de Antwerpse brouwerij op de Groenplaats (hoek kathedraal). Het bier zelf is een uniek zomersbrouwsel dat een tropische cocktail van exotische hopsoorten bevat en één keer in beperkte hoeveelheid gebrouwen werd.

il

“Naast een volksfeest draait het Bollekesfeest rond unieke lokale producten waar de stad trots op mag zijn. Als lokale onafhankelijke Antwerpse brouwerij is het voor ons dan ook een mooie plek om onze bieren en brouwerij voor te stellen aan het publiek”, zegt Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie.

“Naast onze vaste waarden Seefbier, Super Cadix, Bootjes Bier en Nonkel Pater, stellen we dit keer in primeur een nieuw en exclusief bier voor: Eilandje. Mensen kunnen het bier ontdekken op onze stand op de Groenplaats.”

Het bier zelf is een uniek zomerbrouwsel van 6,4% alcohol, een ode aan de zomer in Antwerpen, aldus Van Dyck.

“We wilden een echt zomers bier maken. Smaken die je als het ware naar een tropisch eiland meevoeren. Hiervoor gingen we op zoek naar heel exotische en exclusieve hopsoorten die aroma’s van mango, meloen, cocosnoot en tropisch fruit geven. Maar we gingen nog een stap verder.”

“Anders dan bij een normale manier van brouwen hebben we geen hop toegevoegd tijdens het brouwen zelf, maar uitsluitend tijdens de gisting en de rijping van het bier. Hierdoor is het een echte ‘hop-extravaganza’ geworden, een geur- en smaakbommetje, maar zonder de typische bitterheid die je van hop zou verwachten”.

Eenmalig

Het gaat om een eenmalig brouwsel voor de zomer van 2019. Door deze specifieke en vernieuwende manier van brouwen, waar puur gemikt wordt op de tropische aspecten van de hop, was de hoeveelheid hop voor het brouwen enorm hoog. Ook de exclusieve hopsoorten zijn slechts beperkt beschikbaar.

“De hoeveelheid hop die nodig is voor dit bier, is een dertig keer groter dan bij een ‘normaal’ bier. De hopsoorten zijn bovendien heel schaars, wat zich in een veel hogere prijs (tot vijf keer meer) vertaalde. Wetende dat hop sowieso al het duurste ingrediënt van bier is, zal het bijgevolg bij eenmalig exclusief brouwsel blijven.”

Er zijn in totaal een honderdtal vaten beschikbaar. Wie benieuwd is, moet kan het bier dit weekend komen ontdekken op de Groenplaats. Ook in de aBcTaproom, het taplokaal van de brouwerij in de Indiëstraat, kan je het bier proeven.

www.seef.be

MEER OVER Bollekesfeest