© rr

Chiro verplaatst evenement naar GC Den Dries

Onweer vernielt feesttent Hutsepop

Een onweer met hagel, wind en veel regen trok dinsdagavond over Retie. In het gemeentepark in de Boesdijkhofstraat veroorzaakte dat een scheur in de feesttent die er stond opgesteld voor het jaarlijkse festival Hutsepop.

De tent is eigendom van Chiro Retie, die het festival zaterdag ook organiseert. “We hebben een plan B uitgewerkt”, zegt Geert Vennekens van Chiro Retie.

“Hutsepop verhuist naar GC Den Dries. Zo is het voorspelde regenweer van zaterdag alvast geen spelbreker. Alles wordt sfeervol aangekleed en in de kleine zaal maken we een gezellig café. Daar kunnen de mensen rustig iets kunnen drinken of uitblazen van al dat muzikaal geweld. De opbrengst van het festival, die traditioneel naar de werking van onze vereniging gaat, komt nu wel onder druk. We hopen dat de mensen van Retie, ondanks het feit dat we het festival nu binnen laten doorgaan, toch massaal afzakken. Op die manier kunnen we onze tent laten herstellen, want het gaat om een onverwachte kost van enkele duizenden euro’s.”

Vorig jaar kreeg Chiro Retie ook een onweer over zich heen. Toen moest de volleybalclub van Retie, die de tent ook gebruikte voor haar jaarlijkse feesten, noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie.

www.facebook.com/hutsepop

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio