Kleinzoon doodt grootvader in Moerbeke, grootmoeder kan wegvluchten

Foto: dvp

Kleinzoon doodt grootvader in Moerbeke, grootmoeder kan wegvluchten

Print

Bij een familiedrama in Moerbeke, bij Geraardsbergen, is een grootvader doodgestoken door zijn 23-jarige kleinzoon. De dader is opgepakt door de politie en wordt voorgeleid voor doodslag, de grootmoeder kon wegvluchten.

Het familiedrama deed zich woensdagavond voor in de Stoffelstraat in Moerbeke, een deelgemeente van Geraardsbergen. De 23-jarige Nick A. zou er aangebeld hebben bij het huis van zijn grootouders Julien en Lucile, beiden tachtigers. Er ontstond wellicht meteen een schermutseling tussen kleinzoon en grootvader, waarbij Nick A. zijn opa neerstak, vermoedelijk met een schaar.

Toen de grootmoeder op het tumult afkwam, zou de dader zich ook tegen haar gekeerd hebben, maar zij kon ontkomen en zich bij de buren verschuilen. De vrouw werd in shock opgevangen door de hulpdiensten, maar zou verder ongedeerd zijn.

Drugsproblemen

De politie kon de dader, die volgens buurtbewoners al langer met drugsproblemen kampte, probleemloos arresteren. Volgens het parket was hij in de woning aan het wachten op de hulpdiensten. Hij wordt donderdag verhoor en zal vermoedelijk vrijdag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter voor doodslag op zijn grootvader.

Over zijn exacte motief is nog niets geweten. Parket en politie onderzoeken de precieze omstandigheden van het drama. De buurtbewoners zijn geshockeerd door het drama.

Nu in het nieuws