© rr

Politie verzegelt populair danscafé Cuba Bella

Het bekende danscafé Cuba Bella in de Grote Pieter Potstraat in hartje Antwerpen is gesloten. De politie verzegelde de zaak in opdracht van het parket na een controle tijdens het afgelopen weekend.

Danscafé Cuba Bella in de Grote Pieter Potstraat werd in april van dit jaar al een tijdlang gesloten op last van burgemeester Bart De Wever (N-VA), toen een gevolg van verschillende incidenten en overlast. “De voorwaarden die de uitbater opgelegd kreeg, werden niet nageleefd”, meldt de politiezone Antwerpen in een persbericht. Dat bleek toen het wijkteam afgelopen weekend een controle hield in de dancing.

“Er was bijvoorbeeld geen camera-installatie”, zegt de politie. “Bij de controle bleek er iemand aanwezig te zijn die officieus de zaak zou runnen.” Aan de politie verklaarde die man dat hij gewoon als klant in de zaak aanwezig was. “In zijn aktetas werden verschillende documenten van de zaak, geld uit de kassa en de uittreksels van de witte kassa gevonden”, aldus de politie. Het geld werd in beslag genomen. Omdat de voorwaarden voor de drankvergunning geschonden werden heeft de politie in opdracht van het parket de zaak verzegeld.

Eerder was er sprake dat er geen camera-installatie was geïnstalleerd, maar die was er wel. Het systeem moest enkel nog aangemeld en gecontroleerd worden.

Cuba Bella was nog maar dik drie maanden terug open na de eerdere (bestuurlijke) sluiting. Die kwam er toen nadat verschillende vechtpartijen, een steekpartij, gevallen van geweld tegenover klanten en diefstallen gelinkt konden worden aan het café. Bij een controle stelde de politie er toen nog een hele resem overtredingen vast.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio