Winkeldievegge op heterdaad betrapt

Foto: Getty Images

Winkeldievegge op heterdaad betrapt

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zondag een winkeldievegge op heterdaad betrapt in een winkel in de Leysstraat. De vrouw (53) werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Een anonieme patrouille van het wijkondersteuningsteam (WOT) hield zondag toezicht in de omgeving van de Meir, in de strijd tegen winkeldiefstallen. De inspecteurs zagen voor een winkel in de Leysstraat twee personen op een bank zitten. Net toen de patrouille passeerde haalde een van de twee, een dame, een broek uit haar handtas en stopte die in een andere zak. Die gaf ze vervolgens aan de jonge kerel die naast haar op de bank zat.

De politiemensen beslisten de vrouw even in de gaten te houden toen ze de kledingwinkel binnenstapte. “Ze zagen dat de verdachte vrouw schoenen uit het rek haalde en die in haar handtas stak”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Zonder te betalen ging ze naar buiten, in het gezelschap van een mogelijke derde betrokkene.” De drie verdachten werden in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiekantoor. “Bij een huiszoeking werden nog zaken gevonden die verwijzen naar winkeldiefstallen”, aldus Bruyns.

De hoofdverdachte, een 53-jarige vrouw, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden. De twee anderen, 17 en 18 jaar oud, mochten na verhoor beschikken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio