© BELGA

Geboeide gevangene ontsnapt na verhoor: politie met man en macht op zoek

Een 23-jarige Nederlander is dinsdag ontsnapt na een politieverhoor bij de FGP in Borgerhout. De man kon geboeid weglopen en is sindsdien spoorloos. De politie is met man en macht op zoek naar de gevangene.

sare

Met steun van de politiehelikopter werd dinsdag door een grote politiemacht gezocht naar een ontsnapte gevangene. De man, een 23-jarige Marokkaanse Nederlander uit Maassluis bij Rotterdam, was ’s ochtends vanuit de gevangenis in de Begijnenstraat overgebracht naar de kantoren van de federale gerechtelijke politie (FGP) aan de Noordersingel in Borgerhout. Na afloop van het verhoor - dat volgens onze informatie normaal verliep - slaagde de verdachte erin weg te lopen terwijl hij naar de auto werd gebracht. Met zijn handboeien nog aan vluchtte hij weg. “De man is over een omheining (een laag hekje, red.) geraakt en is de Noordersingel overgestoken”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Onmiddellijk werd met man en macht gezocht naar de gevluchte gedetineerde. Bij die actie werd ook een politiehelikopter ingezet. Tevergeefs, tot op heden is de man nog op de vlucht. De onderzoekers ontdekten dinsdag al snel dat de man ter hoogte van muziekcentrum Trix in een klaarstaande auto met Nederlandse nummerplaten is gesprongen. Die wagen zou later op de dag nog opgedoken zijn in Nederlands Limburg.

Internationaal geseind

De zoektocht naar de gevluchte crimineel loopt ondertussen verder. De man staat internationaal geseind en wordt actief opgespoord, ook door de Nederlandse politie. Hij zat in de cel op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en verdachte handelingen. In de vroege ochtend van 4 juni werd hij op een ‘drugsgevoelige’ kaai in de haven van Antwerpen opgepakt. Samen met een kompaan was hij in het bezit van materiaal om containers open te breken. Alles wees erop dat de mannen gestuurd waren om een partij cocaïne uit een container te komen halen, drugs werden door de politie echter niet gevonden. Hun aanhouding werd vorige week nog met een maand verlengd. Aanvankelijk had de verdachte na zijn arrestatie een ongeloofwaardige uitleg gegeven over zijn aanwezigheid in de haven, dinsdag beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio