© Stad Mechelen

Mechelaars kunnen boeken inleveren bij nieuwe bib: slimme bus al 3.000 keer gebruikt

De nieuwe bibliotheek in Mechelen opent eind deze maand de deuren, maar inwoners kunnen er hun uitgelezen boeken wel al inleveren. Via de slimme inleverbus zijn er al 3.000 boeken, cd’s en dvd’s teruggebracht.

Over minder dan drie weken opent de stedelijke bibliotheek in Het Predikheren in de Goswin de Stassartstraat de deuren. Achter de schermen is het personeel druk aan het werk om alles tijdig klaar te krijgen. De vloer krijgt een grondige poetsbeurt, computers worden geïnstalleerd en boeken worden op hun plaats gezet.

De Mechelse Bea De Borger leverde het 3.000ste boek in via de slimme inleverbus die reeds in gebruik is. Ze werd daarvoor in de bloemetjes gezet door Björn Siffer (Vld-Groen-m+), de schepen van Cultuur. “Het is de eerste keer dat ik ze via deze weg inlever en ik vind het een heel handig systeem. Het gaat vlug en de boeken raken niet beschadigd door een diepe val. Ik ben benieuwd wat Het Predikheren nog allemaal te bieden heeft en kijk dus enorm uit naar de opening van de nieuwe bibliotheek”, zegt ze.

Door de sluiting van de oude bibliotheek in de Moensstraat konden Mechelaars meer uitlenen dan anders: dertig stuks voor honderd dagen. De actie was een groot succes, want bezoekers leenden in juni 47.000 materialen uit, of bijna dubbel zo veel als in dezelfde periode in 2018. In het gebouw zelf werden alle toestellen om zelf boeken uit te lenen, vernieuwd en er komt ook een extra toestel bij.

Tijdens het weekend van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er een openingsfeest in de nieuwe bibliotheek.

hetpredikheren.mechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio